Vardagsrummet i trädgården

Trädgårdsmöbler. Det är någonting som alltid har fascinerat mig, själva tanken på att möblera i sin trädgård. Det är mysigt på något vis, med hammockar och stolar vid ett litet utebord där man kan sitta och fika, dricka saft och äta bullar (jag har starka barndomsminnen av utemöbler som ni kanske märker). Utemöbler är för mig någonting som hör sommaren till. Utan en trädgård med bekväma utemöbler så är det ingen riktig sommar. Utemöbler finns också i en hel mängd olika varianter och utbudet har ökat lavinartat de senaste åren. Utemöbler som jag inte ens kunde drömma om när jag var barn finns nu i var och varannan trädgård. Eller, det var en liten överdrift, men moderna utemöbler blir definitivt vanligare och vanligare.

Till att börja med tyckte jag att de inte såg så bra ut i trädgården; jag tyckte att det såg ut som om någon tagit vardagsrummet och släpat ut det i trädgården. Det var ingenting för mig. Trodde jag. Men jag vande mig och ändrade åsikt och nu tycker jag att moderna utemöbler inte bara är väldigt bekväma, jag tycker också att de är snygga och mycket väl kan pryda sin plats i trädgården. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig! Här kan ni till exempel se en massa exempel på moderna utemöbler och jag tror att ni kommer att hålla med om att de ser både bekväma och fina ut.

Sommaren blir till höst

Det finns också en annan fördel med moderna utemöbler. De är väldigt tåliga vilket gör att de är fina även till trädgården på hösten. Mindre hållbara utemöbler måste man ju plocka in i huset eller garaget ganska så tidigt, nästan så fort det finns ens en antydan till höst i luften. Nya utemöbler, vanligtvis tillverkade i konstrotting, tål mycket mer än så. De kan stå där på uteplatsen eller altanen även när höstlöven börjar falla. För även under hösten kommer det ju att komma många fina dagar när man vill sitta där i trädgården och njuta av årets sista varma soliga dagar. Det kan man nu göra utan att behöva plocka ut utemöblerna igen – de står ju redan där!

Just det är huvudskälet till att jag blivit helsåld på moderna utemöbler i slitstarka material som konstrotting. De är så oerhört praktiska och kan stå där ute i trädgården under en längre tid än äldre tiders utemöbler. De förlänger utomhussäsongen helt enkelt (och så behöver man inte drabbas av panik bara för att vädret är dåligt i några dagar). Men som jag sa tidigare – för mig tog det ett litet tag att vänja mig vid utseendet. Jag hade helt enkelt en väldigt klar föreställning om hur utemöbler skulle se ut. Mitt problem egentligen och ingenting som går att skylla på moderna utemöbler.

Höst och vinter – bäst tid att köpa

Slutligen så en liten sak till Hösten och vintern är den bästa tiden på året att köpa utemöbler, och det är då man kan få de bästa priserna. För det första så är det ju lågsäsong vilket hjälper till att hålla priserna nere. Är efterfrågan låg så kommer priserna att sjunka. För det andra så är det också den tid då återförsäljarna vill bli av med förra årets modeller för att få plats för det nya. Om man inte måste ha det allra senaste så kan man hitta tidigare års utemöbler till lägre priser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *