Scrapbooking – ett kreativt sätt att bevara minnen

Många av oss värderar våra familjeminnen som kanske det viktigaste och mest värdefulla ägodelarna som vi har. Det är förståeligt varför det är så, det finns så mycket känslor och kärlek inbyggda i dessa delar att det inte går att sätta ett pris på det, och många gånger blir det tyvärr så att vi inte får ordning på alla delar på det sätt som vi skulle vilja. Det hamnar mest utspridda i lådor, i böcker eller kanske på ett minneskort, utan att skapa den helhet som man faktiskt önskar sig allra mest.

Det är då det finns olika pysselsaker som man kan ägna sig åt för att göra något åt detta. Det handlar inte om att fixa massa fotoalbum för att man ska kunna sätta sig och bläddra igenom när man blir äldre. Snarare handlar det om att bygga något som väcker känslor, tankar och minnen, och det kan man göra på betydligt fler sätt än enbart med bilder. Det går att göra genom att ta med accessoarer från en specifik händelse, att fånga in färger och former som representerar ögonblicken på ett bra sätt och kanske till och med få med dofter i dessa. Det kallas scrapbooking och är otroligt roligt, och något som det är lätt att bli beroende av.

För det handlar om att skapa för sig själv och sin familj, och man kan med fördel göra det tillsammans. Och istället för att ha en icke kronologisk bildbok så kan man skapa tidlösa alster kring en specifik händelse, så som en födelse, giftermål, semesterresa eller något med längre perspektiv, som en dagistid. Det finns så mycket man kan göra och behöver ni hjälp att komma igång så tycker jag ni kan titta på följande..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.