Olika inredningsstilar i mitt hem

Jag gillar att blanda mina stilar i olika färger, mönster och former och det som får utstå alla mina prov fram och tillbaka är mitt hus. Det är inte så konstigt att det blir så, det är trots allt mitt hus och jag gör som jag vill med det och dess form gör det till ett fantastiskt ställe att prova på olika saker. Jag gillar att tänka annorlunda när det kommer till inredning och det är därför som jag verkligen har tänkt till när det kommer till de fyra, enligt mig, viktigaste rummet i hemmet – badrummet, sovrummet, vardagsrummet och köket. Jag har inrett dem efter de fyra årstiderna, där varje rum har sin årstid och jag fullkomligen älskar resultatet. Så här ser varje rum ut:

Badrummet – hösten
Badrummet är den delen av huset som får representera hösten. Det betyder att det är väldigt mycket jordiga färger i mitt badrum, där det finns mycket brunt, gult, rött och mörkgrönt. Det gör att badrummet blir ett ganska mörkt rum i grunden, men att det samtidigt blir väldigt mysigt och intimt. Hösten är dessutom synonymt med regn och väta, och vad passar bättre än att då inreda badrummet efter höstens årstid? Inte mycket kan jag tänka mig och jag är väldigt nöjd med hur resultatet blev.

Vardagsrummet – våren
Vardagsrummet ska vara den öppna ytan, där man är tillsammans, har det trevligt, där det finns värme och tillgänglighet och man har något att blicka fram emot. Vardagsrummet ska vara platsen där man gärna umgås i ljuset, samtidigt som det inte gör något om det blir lite mörkt emellanåt. Det är platsen där man lika gärna kan ligga naken i soffan, som att krypa upp med sockor och filt med en varm kopp kaffe. Med andra ord den perfekta platsen för att få den där vårkänslan, och att spendera tid i ett sådant rum gör att man får framtidstro. Det betyder att det är naturnära, ljusa färger som dominerar och att det är mycket vita inslag, med hintar av trä.

Köket – sommaren
Det är i köket som det oftast händer, magin. Det är här som värme skapas och alstras, där är här som kärleken syns som allra tydligast i det som lagas, förvaras och äts tillsammans. Köket är den plats som ofta brukar kallas husets hjärta, och det är inte för inte det är så. Köket är det viktiga, där man hämtar kraft och energi ifrån, precis som man gör med sommaren. Det betyder att mitt kök är ljust inrett, det finns mycket olika typer av ljuskällor och ljusa möbler. Det är precis det sommarkök som jag alltid velat ha, och de där kalla vinternätterna blir det ljusa köket precis det jag behöver för mer energi i kroppen.

Sovrummet – vintern
Det är i sovrummet som mörkret kan få råda. Det är här man tar sin tillflykt när värmen är som bortblåst och kryper ner under täcket och njuter av det bekväma som sängen ger en. Det behöver inte vara ljust i ett sovrum, snarare är det bra med det motsatta och eftersom att vintern är tiden för få soltimmar är det också sovrummet som får representera vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *